Sterre Willemse

Centrum voor Psychotherapie

Specialismen: Pedagogisch Wetenschapper, Orthopedagoog in opleiding. Hiermee heb ik kennis over uiteenlopende vraagstukken rondom een kind/jongere en zijn of haar omgeving (ouders, school/onderwijs, niet-traditionele gezinnen en andere systeemfactoren). Daarnaast ben ik als Orthopedagoog (i.o.) bekend met verscheidene ontwikkelingsproblematiek onder kinderen/jeugd, zoals AD(H)D, ODD, autisme, leerstoornissen, depressie en angst. Tenslotte heb ik kennis opgedaan over atypische ontwikkeling, zoals bij hoogbegaafden en hoogsensitieve personen.

Wachttijd: U kunt zich bij mij aanmelden. Momenteel heb ik geen wachttijd, kinderen, ouders en gezinnen met problematiek kunnen per direct bij mij terecht voor een intake, behandeling en psychodiagnostisch onderzoek.

Opleiding en werkervaring: In 2017 heb ik mijn HBO propedeuse Social Work gehaald aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna ben ik WO Bachelor Pedagogische Wetenschappen gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam(EUR), waarin ik in 2020 ben afgestudeerd. In het tweede leerjaar van deze opleiding heb ik het Honours Programma van de faculteit succesvol voltooid. Momenteel studeer ik Orthopedagogiek aan de EUR, naar verwachting zal ik augustus 2021 afstuderen.

Met mijn achtergrond als pedagogisch wetenschapper werk ik voornamelijk met kinderen, jongeren en jongvolwassenen, ouders en het gezin. Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen en dat een cliënt zich begrepen en gehoord voelt. Een behandelplan stem ik af op de persoon en zijn of haar unieke situatie en problemen. Hierin ga ik gemotiveerd en toegewijd aan de slag, om samen tot een passende oplossing te komen.

Bovendien kan ik indien gewenst psychodiagnostisch onderzoek uitvoeren bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen, onder andere naar intelligentie en persoonlijkheid. Dankzij mijn achtergrond in de Orthopedagogiek ben ik thuis in diverse vormen van ontwikkelingsproblematiek. Mijn insteek is het in kaart brengen van sterktes en zwaktes, zodat hierop volgend een passende behandeling kan worden ingezet.