Marian van Dijk

Centrum voor Psychotherapie

Specialismen: BIG geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut. Gespecialiseerd in trauma (EMDR), rouw, angst, identiteitsproblemen en stemmingsklachten.

Wachttijd: U kunt zich bij mij aanmelden. Voor verzekerden van VGZ en Zilveren Kruis Achmea is de wachttijd tot januari 2020. U kunt in beroep gaan bij deze verzekeringen bij hun Klantencentrum of hun Zorgteam.

Vanaf 1977 ben ik werkzaam binnen de GGZ. Heb bewust ervaring opgedaan binnen uiteenlopende werkvelden. In 1992 heb ik mijn studie psychologie afgerond aan de universiteit van Leiden. Vanaf dat moment ben ik werkzaam als psycholoog en aansluitend BIG-geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog. Nog steeds doe ik mijn werk met veel plezier en ervaar het als een eer wanneer mensen mij hun problemen durven toevertrouwen; juist van hen heb ik veel geleerd. Wederzijds respect is voor mij een voorwaarde waarbij de kwaliteit van het contact naar mijn mening van groot belang is. Ik heb, naast de cognitieve gedragstherapie, ervaring met veel uiteenlopende methodieken. Graag werk ik met EMDR (zie www.emdr.nl), niet alleen bij traumatische ervaringen maar ook bij rouw, angst of stemmingsproblematiek. Mijn ervaring is dat mensen hiermee op een snelle en relatief weinig belastende wijze weer zelf verder kunnen met hun leven.